Nowe
Składniki: Olej kokosowy, nierafinowany, z pierwszego tłoczenia, tłoczony na zimno.
Olej kokosowy nierafinowany doskonale nadaje się do gotowania oraz smarowania pieczywa. Nadaje potrawom przyjemny kokosowy smak. Jest trwały i stabilny termicznie.
Kraj pochodzenia: Sri Lanka, Tajlandia lub Filipiny (w zależności od partii)
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Sposób przechowywania: Olej należy trzymać w temperaturze pokojowej. Należy chronić od światła słonecznego i wilgoci. Można przechowywać w lodówce. Przechowywany w temperaturze pokojowej, czyli poniżej 25 C, utwardza się i wygląda jak masło o białej, mlecznej barwie. Powyżej temperatury 25 C olej będzie mieć postać płynną. Aby upłynnić, wystarczy pojemnik z olejem skierować pod strumień ciepłej wody lub umieścić w naczyniu z ciepłą wodą.
Sposób użycia: jako środek spożywczy olej kokosowy można stosować do gotowania, pieczenia, smarowania pieczywa i jako dodatek do potraw. W kosmetyce najczęściej stosowany na skórę i włosy.
Wartość odżywcza w 100g produktu | |
Wartość energetyczna | 3700 kj/900 kcal |
Tłuszcz | > 98% |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 93,5% |
Węglowodany | <0,1% |
Błonnik pokarmowy | <0,5% |
Białko | <0,1% |
Najlepszy
uwielbiam olej kokosowy do wszystkiego. Ten sprawdza sie najlepiej