Masło klarowane ghee 240g

Ocena 

Nowe

  • Masło klarowane w kuchni indyjskiej i ajurwedyjskiej nazywane jest ghee.
  • Masło powstaje podczas procesu powolnego podgrzewania, w trakcie którego oddzielają się dwie warstwy – stałe zanieczyszczenia i płynny czysty tłuszcz. W efekcie otrzymywany jest czysty, zdrowy tłuszcz.
  • Masło klarowane ma intensywniejszy smak od zwykłego masła.
  • Wyprodukowane w Polsce, zgodnie z ajurwedyjską recepturą

17,90 zł

Dodaj do listy życzeń

Według medycyny ajurwedyjskiej masło ghee ma właściwości przeciwzapalne, przywraca równowagę hormonalną organizmu oraz poprawia wygląd skóry. Masło ghee poprawia elastyczność tkanki łącznej i wspomaga działanie systemu immunologicznego. Wykazuje działanie antywirusowe. Wspomaga wchłanianie witamin A, D, E i K. Ułatwia trawienie potraw i wchłanianie się substancji odżywczych. Masło ghee stanowi doskonały pokarm dla naszego mózgu dzięki czemu poprawia zdolności poznawcze, koncentrację, zdolność zapamiętywania i uczenia się. Masło klarowane posiada właściwości wspomagające leczenie choroby wrzodowej, zaparć, chorób skóry oraz oczu. Regularne spożywanie masła ghee ma korzystny wpływ na wzrok oraz przyczynia się do obniżenia cholesterolu LDL. Masło ghee bogate jest w naturalne antyoksydanty, które zwalczają wolne rodniki i w ten sposób chroni komórki oraz wykazuje działanie antynowotworowe.

Medycyna ajurwedyjska stoi na stanowisku, że spożywanie masła ghee przywraca równowagę elementów vata i pitta (kontroluje ruch w ciele i umyśle, a także kontroluje procesy ogrzewania ciała i metabolizm), a także zwiększa potencję oraz aktywność seksualną.

Masło ghee, podobnie jak aloes, ma właściwości kojące lekkie poparzenia skóry (np. słoneczne), przyspiesza gojenie się ran, a także poprawia wygląd i gładkość skóry.     

Masło ghee doskonale nadaje się do smażenia, gotowania, pieczenia, a także „na zimno” na przykład do smarowania kanapek.

Jest idealnym dodatkiem do ugotowanej niepalonej kaszy gryczanej.  

Wartość odżywcza w 100g produktu
Wartość energetyczna  3700 kj/900 kcal
Tłuszcz 100g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 60g
Węglowodany  0g
Białko 0g
Sól 0g
Oceń 
2017-02-06

Fantastyczne

Już po pierwszym użyciu zrozumiałam skąd fenomen tego produktu i tyle pochlebnych opinii. Jajecznica nigdy nie była tak dobra, a naleśniki nabrały nowego delikatnego maślanego smaku. Rewelacja!!!!

Oceń 
2016-08-22

Masło

Pierwsze masło które "pachnie krówką", inne z tej samej półki cenowej są daleko w tyle za Pure Rein. Duży plus za szklane opakowanie.

  • 1 z 1 ludzi uznało tą recenzję za pomocną.

Napisz swoją opinię !

Napisz recenzję

Masło klarowane ghee 240g

Masło klarowane ghee 240g

  • Masło klarowane w kuchni indyjskiej i ajurwedyjskiej nazywane jest ghee.
  • Masło powstaje podczas procesu powolnego podgrzewania, w trakcie którego oddzielają się dwie warstwy – stałe zanieczyszczenia i płynny czysty tłuszcz. W efekcie otrzymywany jest czysty, zdrowy tłuszcz.
  • Masło klarowane ma intensywniejszy smak od zwykłego masła.
  • Wyprodukowane w Polsce, zgodnie z ajurwedyjską recepturą

Napisz recenzję