Masło klarowane ghee 240g

Ocena 

Nowe

  • Masło klarowane w kuchni indyjskiej i ajurwedyjskiej nazywane jest ghee.
  • Masło powstaje podczas procesu powolnego podgrzewania, w trakcie którego oddzielają się dwie warstwy – stałe zanieczyszczenia i płynny czysty tłuszcz. W efekcie otrzymywany jest czysty, zdrowy tłuszcz.
  • Masło klarowane ma intensywniejszy smak od zwykłego masła.

Kraj pochodzenia: Polska

19,90 zł

Dodaj do listy życzeń

Masło klarowane ghee jest produktem, który ma uniwersalne zastosowanie w kuchni. To pozbawiony zanieczyszczeń tłuszcz, powstały w procesie powolnego podgrzewania.

Dzięki masie czystego, nasyconego tłuszczu, masło klarowane ghee świetnie nadaje się do smażenia. Jego temperatura spalania wynosi aż 252oC, co sprawia, że przy smażeniu nie wydzielają się szkodliwe substancje. Masło klarowane ghee doskonale nadaje się także do gotowania, pieczenia, a także „na zimno” na przykład do smarowania kanapek.

Masło ghee zawiera prozdrowotne właściwości. Jest bogate w witaminy A, D, E i K, polepsza wchłanianie składników pokarmowych, ma pozytywny wpływ na poprawę pamięci i procesy poznawcze. Dodatkowo nie posiada alergenów, dzięki czemu z jego wpływu mogą cieszyć się także alergicy.

Wybierając masło ghee, nie musisz się martwić o jego termin przydatności. Dzięki wyeliminowaniu większości bakterii podczas procesu odparowania wody możesz przechowywać je w lodówce nawet przez 15 miesięcy.

Masło ghee zostało wyprodukowane zgodnie z ideą „właściwa żywność”. Oznacza to pozyskanie całkowicie naturalnymi metodami produkcji. Dzięki temu możesz mieć pewność, że wybierając masło klarowane ghee marki PureRein, wybierasz najlepszą jakość.

Jest idealnym dodatkiem do ugotowanej niepalonej kaszy gryczanej.  

Wartość odżywcza w 100g produktu
Wartość energetyczna  3700 kj/900 kcal
Tłuszcz 100g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 60g
Węglowodany  0g
Białko 0g
Sól 0g
Oceń 
2018-02-11

Pyszne

Pięknie pachnie i cudownie smakuje w przeciwieństwie do maseł z innych firm.

  • 3 z 3 ludzi uznało tą recenzję za pomocną.
Oceń 
2017-02-06

Fantastyczne

Już po pierwszym użyciu zrozumiałam skąd fenomen tego produktu i tyle pochlebnych opinii. Jajecznica nigdy nie była tak dobra, a naleśniki nabrały nowego delikatnego maślanego smaku. Rewelacja!!!!

  • 4 z 4 ludzi uznało tą recenzję za pomocną.
Oceń 
2016-08-22

Masło

Pierwsze masło które "pachnie krówką", inne z tej samej półki cenowej są daleko w tyle za Pure Rein. Duży plus za szklane opakowanie.

  • 5 z 5 ludzi uznało tą recenzję za pomocną.

Napisz swoją opinię !

Napisz recenzję

Masło klarowane ghee 240g

Masło klarowane ghee 240g

  • Masło klarowane w kuchni indyjskiej i ajurwedyjskiej nazywane jest ghee.
  • Masło powstaje podczas procesu powolnego podgrzewania, w trakcie którego oddzielają się dwie warstwy – stałe zanieczyszczenia i płynny czysty tłuszcz. W efekcie otrzymywany jest czysty, zdrowy tłuszcz.
  • Masło klarowane ma intensywniejszy smak od zwykłego masła.

Kraj pochodzenia: Polska

Napisz recenzję