Masło klarowane ghee  Jest 1 produkt.

Nazwa masła klarowanego ‘ghee’ pochodzi z kuchni indyjskiej i ajurwedyjskiej. Nie dziwi więc, że jest ono niezwykle zdrowe. To jednak dopiero jedna z wielu jego właściwości. Dodatkowo masło klarowane ghee zachęca swoim intensywnym smakiem i faktem, że można wykorzystać je w praktyczny sposób w naszej codziennej diecie. Powstaje podczas procesu p...

Nazwa masła klarowanego ‘ghee’ pochodzi z kuchni indyjskiej i ajurwedyjskiej. Nie dziwi więc, że jest ono niezwykle zdrowe. To jednak dopiero jedna z wielu jego właściwości. Dodatkowo masło klarowane ghee zachęca swoim intensywnym smakiem i faktem, że można wykorzystać je w praktyczny sposób w naszej codziennej diecie. Powstaje podczas procesu powolnego podgrzewania go. Pozwala on na oddzielenie się dwóch warstw –stałych zanieczyszczeń i płynnego, czystego tłuszczu. To właśnie dzięki temu zabiegowi masło ghee jest tak zdrowe. Dlaczego? Ponieważ otrzymuje się czysty tłuszcz! Może być on używany do tworzenia przeróżnych potraw, bez obaw o zdrowotne aspekty przygotowywanych dań. Kolejną pozytywną kwestią wykorzystywania masła klarowanego ghee są jego właściwości lecznicze. Przede wszystkim nie podnosi ono poziomu złego cholesterolu. Działa również łagodząco na układ trawienny, a także przyspiesza gojenie ran i żołądkowo-jelitowych stanów zapalnych.

Więcej
2 Ocena (s)
Masło klarowane w kuchni indyjskiej i ajurwedyjskiej nazywane jest ghee. Masło powstaje podczas procesu...
W magazynie
17,90 zł
Pokazuje 1 - 1 z 1 pozycji