Masło klarowane ghee 

Jest 1 produkt.

Nazwa masła klarowanego ghee pochodzi z kuchni indyjskiej i ajurwedyjskiej. Nie, więc dziwnego, że posiada tyle zdrowotnych właściwości. Przyspieszy metabolizm, poprawi działanie układu trawiennego i uzupełni braki witamin A, D,E oraz K.

Masło klarowane ghee to masa pozbawiona białka, wody i osadu. Powstaje podczas procesu powolnego podgrzewania...

Nazwa masła klarowanego ghee pochodzi z kuchni indyjskiej i ajurwedyjskiej. Nie, więc dziwnego, że posiada tyle zdrowotnych właściwości. Przyspieszy metabolizm, poprawi działanie układu trawiennego i uzupełni braki witamin A, D,E oraz K.

Masło klarowane ghee to masa pozbawiona białka, wody i osadu. Powstaje podczas procesu powolnego podgrzewania go. Pozwala on na oddzielenie się dwóch warstw – stałych zanieczyszczeń i płynnego, czystego tłuszczu. To właśnie dzięki temu zabiegowi masło ghee jest tak zdrowe – podczas obróbki otrzymujemy czysty tłuszcz z wysoką temperaturą spalania.

Możemy używać go do tworzenia przeróżnych potraw, bez obaw o zdrowotne aspekty przygotowywanych dań. Kolejną pozytywną kwestią wykorzystywania masła klarowanego ghee są jego właściwości lecznicze. Przede wszystkim nie podnosi ono poziomu złego cholesterolu. Działa również łagodząco na układ trawienny, a także przyspiesza gojenie ran i żołądkowo-jelitowych stanów zapalnych.

Więcej
3 Ocena (s)
Masło klarowane w kuchni indyjskiej i ajurwedyjskiej nazywane jest ghee. Masło powstaje podczas procesu...
W magazynie
19,90 zł
Pokazuje 1 - 1 z 1 pozycji